Dj Blue Ro `s Blog

Tenisii care fac muzica sunt ultima nebunie! SUPER VIDEO

Nu, nu e pacaleala de 1 Aprilie, ci un super proiect cat se poate de real si care ar putea ajunge sa fie produs la scara mare mai curand decat te-ai astepta.

Cand eram mici, marea nebunie erau tenisii care aveau niste leduri in talpa care luminau la contactul talpii cu solul. Acum, daca esti pasionat de breakdance si mai vrei sa faci si muzica pe de-asupra, trebuie neaparat sa ai o pereche de tenisi muzicali. Da, ai inteles bine, tenisii astia emit sunete!

Adidas a colaborat cu programatorul francez Didie Brun pentru a crea o pereche de tenisi care sa le permita dansatorilor sa faca muzica in timp ce danseaza. Proiectul a fost facut pentru a promova o noua colectie Adidas in Franta. 

Ideea sistemului, care se numeste „The Megalizer”, e destul de simpla. Brun a folosit doi senzori de presiune pentru fiecare pantof alaturi de cate un transmitator wireless menit sa capteze presiunea aplicata pe unul dintre senzori. Un USB care contine receptorul XBee este conectat la un computer care analizeaza semnalele trimise si, pe baza selectiei de sunete facuta de cel care poarta tenisii, inregistreaza semnalele ca sunete.

Vezi mai jos o super demonstratie cu tenisii muzicali data de dansatorii francezi de hip-hop, Les Twins! Sigur o sa-ti doresti si tu o pereche!

Reclame

Aprilie 2, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: