Dj Blue Ro `s Blog

Piramide din flacari. Cea mai clara imagine din interiorul planetei Jupiter

Spectaculos! A fost surprinsa cea mai detaliata si clara imagine cu planeta Jupiter. Mai precis cu ceea ce se intampla dincolo de una dintre centurile sale de nori, respectiv cea ecuatoriala, recunoscuta pentru disparitiile sale misterioase.

Jupiter

Poza a fost realizata cu telescopul Keck II, in Hawai.

Imaginea a fost surprinsa chiar in perioada in care centura ecuatoriala sudica si-a recapatat vizibilitatea dupa cinci luni in care s-a facut „nevazuta”.

Sa vezi planeta Jupiter cu o singura centura este ca si cum ai vedea planeta Saturn in momentul care inelele sale se suprapun campului vizual, devenind invizibile pentru o vreme, arata foarte ciudat„, spune astronomul american Bob King.

Expertii spera ca astfel vor reusi sa gaseasca o explicatie clara legata de disparitia centurii si chiar sa afle mai multe informatii despre interactiunea dintre vanturile de pe Jupiter si centurile sale de nori.

In prezent exista cateva teorii cu privire la disparitia acesteia. Una dintre ipoteze este legata de schimbarile dramatice ale conditiilor meteorologice de pe aceasta planeta.

Jupiter

Sursa foto:space.com

Suprafata lui Jupiter este compusa din nori densi de culoare rosie, maron, galbena si alba, dispusi in locuri luminose denumite regiuni intunecoase sau centuri.

Jupiter este a cincea planeta de la Soare si cea mai mare din sistemul nostru, cu un diametru de 11 ori mai mare decat Terra. Ea se misca pe o orbita eliptica, avand o revolutie completa la aproximativ 11 ani. An dupa an, Jupiter, in timpul miscarii sale pe orbita, s-a apropiat incet de Pamant.

Anunțuri

Februarie 11, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. […] Piramide din flacari. Cea mai clara imagine din interiorul planetei Jupiter Fri Feb 11, 2011 12:24 pm Spectaculos! A fost surprinsa cea mai detaliata si clara imagine cu planeta Jupiter. Mai precis cu ceea ce se intampla dincolo de una dintre centurile sale de nori, respectiv cea ecuatoriala, recunoscuta pentru disparitiile sale misterioase. Poza a fost realizata cu telescopul Keck II, in Hawai. Imaginea a fost surprinsa chiar in perioada in care […] […]

    Pingback de Piramide din flacari. Cea mai clara imagine din interiorul planetei Jupiter - Ziarul toateBlogurile.ro | Februarie 11, 2011 | Răspunde

  2. Cheers for the wonderful material listed within your website, this is a small test for your webpage viewers. Exactly who proclaimed the following quote? . . . .Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.

    Comentariu de Lara Schardein | Februarie 23, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: