Dj Blue Ro `s Blog

Au dat-o in bara. Predictii despre viitor care nu s-au implinit

Va inchipuiti o lume fara computere sau fara boli incurabile? Ei bine, previziunile de acum cateva zeci de ani dadeau variante gresite pentru actiuni sau lucruri care azi au devenit omniprezente.

Calculator

1. Thomas Watson „Cred ca exista o piata de vanzare pentru cel mult cinci computere”. Asta credea presedintele IBM in 1943. Oricat ar parea de ridicol acum, predictia a fost valabila cam 10 ani dupa ce a fost facuta. Acum insa e total depasita.

IBM

2. Dr. Peter Duesberg: „Virusul HIV e apa de ploaie”. Domnul era profesor de biologie moleculara la Universitatea din Berkeley si a spus cuvintele in 1988. Din pacate, s-a inselat amarnic. Pana in 2006 doar, ONU estima ca boala a omorat mai bine de 25 de milioane de oameni, din 1981 cand au inceput studiile.

HIV

3. Margaret Thatcher: „Vor trece ani de zile pana o femeie va ajunge prim-ministru. Si nu in timpul vietii mele”. Afirmatia a fost facuta pe 26 octombrie 1969. Ea a ajuns premier la 10 ani dupa asta.

Margaret Thatcher

4. „Sa foram pentru petrol? Adica sa sapam in pamant ca sa incercam sa gasim petrol?” Oricat de greu ar parea de grezut, in 1859 asociatii lui Edwin L. Drake au refuzat ideea ca se pot face sapaturi pentru „aurul negru”.

petrol

5. New York Times, 1936: „O racheta nu va putea niciodata sa paraseasca atmosfera Pamantului”. 10 ani mai tarziu, prima racheta americana era lansata de la White Sands si ajungea la 50 de mile altitudine.

racheta

6. Producatorii United Artists, dupa ce i-au refuzat rolul de presedinte lui Ronald Reagan in 1964 in filmul „The Best Man”: „Nu arata a presedinte”. Inainte de a ajunge al 40-lea presedinte al Americii, Regan a fost actor in filme de categoria B la Hollywood.

Ronald Reagan

7. „Solistul Mick Jagger trebuie sa zboare. BBC-ului nu o sa ii placa”, a spus primul manager Rolling Stones, dupa ce i-a vazut intaia oara cantand. Nu se stie cum a reactionat Mick, dar istoria muzicala n-ar mai fi fost aceeasi daca „zbura”.

Mick Jagger

8. Dr Dionysys Larder (1793-1859): „Trenurile de mare viteza nu sunt posibile, pentru ca pasagerii nu vor putea sa respire si vor muri asfixiati”. Poate ca la 1800 era imposibil pentru profesorul de la University College Londra, dar in 1939 primul tren de viteza pleca de la Milano la Florenta si atingea 165 km/h. Din fericire, nimeni n-a murit. Acum, trenurile au ajuns sa depaseasca 200 km/h.

tren de mare viteza

9. Lord Kelvin, 1895: „Aparatele mai grele ca aerul care sa zboare sunt imposibile”. Se intampla ca matematicianul si fizicianul sa spuna acest lucru cu doar 8 ani inainte ca fratii Orville si Wilbur Wright sa intre in cartile de istorie cu aparatul de zbor construit de ei.

avion

10. „Nu va mai exista un avion mai mare”, spunea un inginer Boeing, dupa primul zbor al lui 247, un avion cu doua motoare, ce transporta 10 oameni. Ce ar spune domnul acum despre un Airbus A380, care transporta 853 de persoane?

avion

11W.C. Heuper, National Cancer Institute, 1954: „Daca fumatul in exces chiar joaca un rol in dezvoltarea cancerului la plamani, e unul minor”. Acum toate studiile arata ca fumatul este principala cauza a acestei boli, iar avertismentul se afla pe toate pachetele de tigari.

radiografie

12. Emmeline Snively, directoare de agentie de modele, in 1944: „Mai bine te-ai face secretara sau te-ai marita”, i-a spus aceasta lui Marilyn Monroe, aflata atunci in cautarea succesului. Tot ea a sfatuit-o insa sa isi vopseasca parul din saten in blond. Pana la urma, doamna a angajat-o si Marilyn a devenit manechinul numarul 1 al agentiei.

Marilyn Monroe

 

 sursa : protv

Reclame

Februarie 9, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 comentariu »

  1. […] Au dat-o in bara. Predictii despre viitor care nu s-au implinit Thu Feb 10, 2011 0:31 am Va inchipuiti o lume fara computere sau fara boli incurabile? Ei bine, previziunile de acum cateva zeci de ani dadeau variante gresite pentru actiuni sau lucruri care azi au devenit omniprezente. 1. Thomas Watson “Cred ca exista o piata de vanzare pentru cel mult cinci computere”. Asta credea presedintele IBM in 1943. Oricat ar parea […] […]

    Pingback de Au dat-o in bara. Predictii despre viitor care nu s-au implinit - Ziarul toateBlogurile.ro | Februarie 9, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: