Dj Blue Ro `s Blog

Scandal in Canada. 100 de caini husky, exterminati dupa JO din 2010. Video

Cruzime maxima si in Canada! Cel putin 100 de caini husky, care au fost utilizati in timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver din 2010 pentru a transporta turisiti, au fost ucisi. Politia canadiana cerceteaza exterminarea brutala a animalelor.

Doua companii care au folosit cainii pentru a vinde turistilor plimbari cu sania, Outdoor Adventures si Howling Dogs, nu au mai avut nevoie de ei intrucat cererea a scazut dupa terminarea Jocurilor Olimpice.

Cainii deveniti „someri” au fost ucisi unul dupa altul timp de doua zile de catre un lucrator. Potrivit marturiilor, unii caini care au fost doar raniti au ajuns intr-o groapa comuna. Masacrul din statiunea de ski Whistler ar fi fost comandat din ratiuni economice, potrivit presei locale, citate de AFP.

Cazul a fost scos la iveala de catre un muncitor din cadrul companiei Outdoor Adventures, acesta fiind si cel care a ucis cainii. Barbatul a cerut si obtinut despagubiri pentru stresul provocat de angajator.

Barbatul a precizat intr-un document ajuns in posesia jurnalistilor de la „The Globe and Mail” ca s-a ocupat personal de eutanasierea cainilor si cere compensatii posttraumatice. El a fost obligat sa omoare 100 de animale cu ajutorul unui veterinar, care insa nu a rezistat pana la final, angajatul fiind nevoit sa ii impuste si sa le taie gatul cainilor.

Animalele au fost aruncate apoi intr-o groapa, iar acum politia ancheteaza cazul, autoritatile fiind sesizate de catre Societatea pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale.

Avocatul muncitorului, Corey Steinberg, a declarat pentru un post de radio din Vancouver, CKNW, „ca nu este vorba de o executie la propriu, cu un singur glont”.

Postul de radio CKNW a precizat ca societatea nu a negat faptele si, mai mult de atat, chiar a corectat cifra vehiculata initial, repectiv 100 de caini in loc de 70.

Contactati de presa internationala, reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere explicatii cu privire la acest eveniment, iar barbatul care a eutanasiat animalele nu a precizat cine este managerul care i-a dat acest ordin.

Potrivit legii canadiene, o persoana care ucide sau raneste un animal risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare. Eutonasierea unui caine la un veterinar costa 100 de dolari canadieni, dar multi veterinari refuza sa ucida animale sanatoase.

Reclame

Februarie 1, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 comentariu »

  1. […] Scandal in Canada. 100 de caini husky, exterminati dupa JO din 2010. Video Tue Feb 01, 2011 22:03 pm Cruzime maxima si in Canada! Cel putin 100 de caini husky, care au fost utilizati in timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver din 2010 pentru a transporta turisiti, au fost ucisi. Politia canadiana cerceteaza exterminarea brutala a animalelor. Doua companii care au folosit cainii pentru a vinde turistilor plimbari cu sania, Outdoor Adventures […] […]

    Pingback de Scandal in Canada. 100 de caini husky, exterminati dupa JO din 2010. Video - Ziarul toateBlogurile.ro | Februarie 1, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: