Dj Blue Ro `s Blog

FITNESS. Laura Cupsa si Monica Muresan, un tandem de campioane mondiale absolute

Foto: Laura Cupsa (c) eMaramures.roLaura Cupsa, antrenata de Monica Muresan la Gym Ovidiu / Clubul Gold Star Baia Mare, a devenit recent campioana mondiala la fitness la 163 cm si campioana mondiala absoluta, la categoria junioare, in urma Campionatului Mondial de Culturism, Fitness si Bodyfitness pentru juniori si veterani din Antalya. A fost de departe cea mai buna la capitolul fizic si a impresionat juratii cu originalitatea exercitiului liber ales, interpretand rolul unei… politiste. Laura a recunoscut ca a avut emotii multe la acest concurs, in timp ce Monica marturiseste ca a avut incredere in Laura ca isi va atinge obiectivul.

„In semifinala, la fizic, care conteaza 70% din nota finala, am fost clar de locul I, iar la program am mai scartait un pic, aveam foarte mari emotii. In schimb duminica au mers toate ca pe roate. Exercitiul dureaza un minut si jumatate, maximum doua. Fiecare propune o tematica, exact ce doreste. Eu anul acesta am avut tematica de politista. Exercitiul consta in elemente de mobilitate, de forta, dar trebuie sa iasa un show” a declarat pentru eMaramures Laura.

Completarile vin din partea Monicai: „Ca la orice competitie de acest nivel, au fost stress si oboseala acumulata, emotii, dar eu zic ca important este ca rezultatul final sa-ti aduca multa satisfactie si bucurie. A fost o competitie destul de grea, avand in vedere ca s-au inscris 212 sportivi din 42 de tari. Am avut in categorie fosta campioana mondiala si asta ne-a dat si mai mari emotii. Insa pot spune ca am plecat de acasa cu multa incredere pentru ca stiam ca Laura este pregatita si mi-am dorit foarte mult sa ia aur, mai mult pentru ea, pentru ca stiu ce inseamna sa-ti pui un obiectiv si ce inseamna sa-l si indeplinesti. Per ansamblu a fost totul destul de ok, ne da sperante mari si pentru anii viitori, tinand cont de faptul ca Laura mai are doi ani de juniorat. Imi doresc sa ma intreaca: sa aiba medalii de doua sau de trei ori mai multe decat mine pentru ca, la urma urmei, satisfactia unui antrenor in asta consta. In prima zi, la semifinala, s-a vazut la programul liber ales ca a avut emotii. Nu ca nu l-a facut bine: l-a facut putin mai retinut. Si eu, cum ii stiam modul de prezentare, mi-am dat seama rapid. In schimb, la fizic, a fost detasat locul I si la semifinala si la finala. In schimb in a doua zi, la finala, i-a iesit programul superb. Ceea ce i-a consolidat pozitia de locul I”.

Invitata sa transmita un mesaj antrenorilor ei, Laura s-a luminat: „Ii iubesc enorm de mult si le multumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce au facut pentru mine”. „Sa fie perseverenta si eu as spune sa-si canalizeze viitorul spre sport. Pentru ca, daca esti bun in ceea ce faci, iti poti orandui viata ca sa profiti de pe urma sacrificiilor facute in sport. E clar ca eu am sa o sustin in tot ceea ce va vrea sa faca” a fost mesajul antrenoarei pentru sportiva sa.

Foto: Laura, alaturi de Monica si Mircea MuresanLaura a inceput practicarea gimnasticii ritmice de la varsta de 4 ani si jumatate, cand a fost selectata de Anamaria Daniluc. La 8 ani a participat la primul ei concurs mai important, Campionatul National Scolar, unde a luat locul II la individual compus. In 2011 a cucerit primul titlu national, cu echipa. Au urmat numeroase alte distinctii nationale. In perioada 2003-2005 a facut parte din lotul national. Cu ansamblul, a cucerit in 2004 locul III la Cupa Romaniei. Cea mai buna performanta internationala este un loc 14 cucerit cu ansamblul la Europene, din 24 de echipe. In 2006 a concurat pentru ultima oara la gimnastica: era Cupa primaverii, unde a cucerit un loc II si un loc III. Dupa 13 ani de gimnastica ritmica (ani in care a fost antrenata de prof. Ileana Iakob), in 2007 s-a apucat de fitness, sub indrumarea Monicai Muresan. In primul an devine vicecampioana Romaniei la senioare. Un an mai tarziu devine campioana nationala la junioare si ocupa locul IV la Campionatul European de fitness destinat junioarelor. In 2009, devine campioana europeana la categoria 163 cm la junioare si campioana europeana absoluta si obtine bronzul mondial. In acest an, Laura este campioana mondiala la 163 cm, junioare, si campioana mondiala absoluta.

Monica are un titlu de campioana europeana la culturism cucerit in 2000, un loc II si trei locuri III. Este vicecampioana europeana la perechi (2000, cu Petru Ciorba). Are un titlu de campioana mondiala absoluta (2003), unul de vicecampioana mondiala (2002) si un loc IV (2001). Acestea sunt principalele rezultate ale Monicai in calitate de sportiva. Din postura de antrenoare, Monica a repurtat urmatoarele succese: locul III la Campionatul European cu Petre Moja, culturism (2006); locul IIl la Campionatul Mondial cu Ionut Man, fitness (2008); un titlu de campioana europeana si unul de campioana europeana absoluta prin Laura Cupsa, fitness (2009); locul III la Campionatul Mondial prin Laura Cupsa, fitness (2009); un titlu de campioana europeana prin Ionut Man, fitness (2009); locul III la Campionatul European prin Diana Vrabie, culturism (2009); un titlu de campioana mondiala prin Laura Cupsa, fitness (2010); un titlu de campioana mondiala absoluta prin Laura Cupsa, fitness (2010); un loc III la Campionatul European prin Diana Vrabie, culturism (2010); un loc III la Campionatul European prin Tanita Zetea, bodyfitness (2010).

Anunțuri

Decembrie 21, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: