Dj Blue Ro `s Blog

In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata

Tagging-ul este solutia viitorului pe Facebook, pentru ca odata pus la punct, sistemul Tag Suggestions va putea recunoaste automat fata oricarui utilizator care are computerul dotat cu o camera web, prin scanare.

facebook

Deocamdata, insa, totul se rezuma la tagging-ul fotografiilor, pe care aplicatia le recunoaste ca fiind ale unei anumite persoane, dupa caracteristicile acesteia.

Pe Facebook este in plina desfasurare procesul de „cartografiere” al persoanelor din retea. Mai exact, fotografiile sunt etichetate si ele devin incet-incet tot mai relevante in graficele de socializare ale retelei, potrivit insideFacebook.

Dupa recunoasterea faciala, in viitor, metoda ar putea fi folosita, alaturi de o camera web, la fel cum se foloseste acum scanarea amprentei, pentru logare. Astfel, computerul s+ar putea loga pe Facebook si contul va deveni activ automat, prin scanarea fetei. Poate suna a SF, dar totul va fi posibil, daca scanarea “etichetelor” care indica o anumita persoana, are o acuratete mare. Mai mult, vor aparea mesaje de recomandare pentru toti prietenii din lista ai respectivei persoane, care pot vedea pozele in care ea apare.

Functia este utila pentru impatimitii de socializare, insa pentru cei care vor sa fie ceva mai discreti prin prezenta pe Facebook, exista si optiunea dezactivarii, din setarile contului.

Cum functioneaza? De fiecare data cand un utilizator urca o poza pe Facebook foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a grupa feţele similare si a sugera in mod automat prietenul care ar trebui tag-uit in acestea dupa modelul de mai jos.

SuggestedTags

Saptamana viitoare functia „Tag Suggestions” se va activa mai intai in Statele Unite, dupa care ar urma sa fie pornita si in Europa.

About these ads

decembrie 16, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata Thu Dec 16, 2010 13:40 pm Tagging-ul este solutia viitorului pe Facebook, pentru ca odata pus la punct, sistemul Tag Suggestions va putea recunoaste automat fata oricarui utilizator care are computerul dotat cu o camera web, prin scanare. Deocamdata, insa, totul se rezuma la tagging-ul fotografiilor, pe care aplicatia le recunoaste ca fiind ale unei anumite persoane, dupa caracteristicile acesteia. Pe […] […]

    Pingback prin In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata - Ziarul toateBlogurile.ro | decembrie 16, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: