Dj Blue Ro `s Blog

In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata

Tagging-ul este solutia viitorului pe Facebook, pentru ca odata pus la punct, sistemul Tag Suggestions va putea recunoaste automat fata oricarui utilizator care are computerul dotat cu o camera web, prin scanare.

facebook

Deocamdata, insa, totul se rezuma la tagging-ul fotografiilor, pe care aplicatia le recunoaste ca fiind ale unei anumite persoane, dupa caracteristicile acesteia.

Pe Facebook este in plina desfasurare procesul de „cartografiere” al persoanelor din retea. Mai exact, fotografiile sunt etichetate si ele devin incet-incet tot mai relevante in graficele de socializare ale retelei, potrivit insideFacebook.

Dupa recunoasterea faciala, in viitor, metoda ar putea fi folosita, alaturi de o camera web, la fel cum se foloseste acum scanarea amprentei, pentru logare. Astfel, computerul s+ar putea loga pe Facebook si contul va deveni activ automat, prin scanarea fetei. Poate suna a SF, dar totul va fi posibil, daca scanarea „etichetelor” care indica o anumita persoana, are o acuratete mare. Mai mult, vor aparea mesaje de recomandare pentru toti prietenii din lista ai respectivei persoane, care pot vedea pozele in care ea apare.

Functia este utila pentru impatimitii de socializare, insa pentru cei care vor sa fie ceva mai discreti prin prezenta pe Facebook, exista si optiunea dezactivarii, din setarile contului.

Cum functioneaza? De fiecare data cand un utilizator urca o poza pe Facebook foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a grupa feţele similare si a sugera in mod automat prietenul care ar trebui tag-uit in acestea dupa modelul de mai jos.

SuggestedTags

Saptamana viitoare functia „Tag Suggestions” se va activa mai intai in Statele Unite, dupa care ar urma sa fie pornita si in Europa.

Reclame

Decembrie 16, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 comentariu »

  1. […] In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata Thu Dec 16, 2010 13:40 pm Tagging-ul este solutia viitorului pe Facebook, pentru ca odata pus la punct, sistemul Tag Suggestions va putea recunoaste automat fata oricarui utilizator care are computerul dotat cu o camera web, prin scanare. Deocamdata, insa, totul se rezuma la tagging-ul fotografiilor, pe care aplicatia le recunoaste ca fiind ale unei anumite persoane, dupa caracteristicile acesteia. Pe […] […]

    Pingback de In curand, te vei loga cu faţa pe Facebook! Tag Suggestions e gata - Ziarul toateBlogurile.ro | Decembrie 16, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: